santorini

Jedinstveno ostrvo Santorini

Santorini je jedinstveno ostrvo koje spada u grupu Kikladskih ostrva, sa čisto belim selima i crkvama sa plavom kupolom, raspoređenih po neravnim liticama. Ostrvo je poznato po spektakularnim zalascima sunca i svojim prelepim pejzažima, popularno među mladim bračnim parovima koji žele da provedu medeni mesec na jednoj od najromantičnijih destinacija na svetu, ali takođe ima za svakog po nešto.

Predivan pejzaž ostrva je kreiran od strane masivne vulkanske erupcije i najupečatljivija karakteristika ostrva je Kaldera, morfološki oblik vulkana, sličan krateru koji je poplavljen. Po verovanju mnogih naučnika potapanje vulkana na ostrvu je povezano sa izgubljenim kontinentom Atlantide.

Santorini poseduje neobično crne peščane plaže, koji vodi daju neverovatnu nijansu plave boje.

Šetnja kroz Firu, glavni grad Santorinija, vam nudi savršen spoj tradicionalnog i savremenog.

Uz trpezu sa lokalnim specijalitetima, možete uživati u divnom pogledu na zalazak sunca sa Oia. Ovde vam je u ponudi veliki broj barova sa opuštajućom muzikom i pogledom na Kalderu.
Odmor na Santoriniju bi bio nepotpun bez posete živopisnih peščanih plaža, i vulkanskog ostrva Thirasia. Obilazak podvodnog sveta na ostrvu je nezaboravno iskustvo. A kao poslastica za nezaboravan odmor na Santoriniju trebate otići na degustaciju vina u jednu od brojnih vinarija, što vam omogućava da osetite ukus najfinijih vina.

Ako tražite da napunite svoje baterije, ako želite ekskluzivan odmor, a istovremeno i mir i spokoj, dajte šansu Santoriniju da Vam to pruži.