Predivne plaže Krfa

Odmor u Grčkoj je zaista jedinstven – jedno od najstarijih svetskih carstava je nastalo ovde, a dodatna prednost ove zemlje je veliki broj sunčanih dana tokom godine. Kopno je kao muzej na otvorenom, puno strahopoštovanja relikvija iz prošlosti, sa razbacanim ostrvima po Egejskom moru i prelepim peskovitim plažama, sa zlatnim peskom koji je idealan za odmaranje.

Krf se nalazi na najsevernijem delu Jonskih ostrva i svojom lepotom privlači milione turista svake godine. Krf je jedno od najlepših grčkih ostrva sa predivnim peščanim plažama koje spadaju među najboljima na Mediteranu i raznolikim noćnim životom, gde postoji veliki izbor restorana, kao i modernih kafića.
Za dnevne aktivnosti postoje objekti za golf, jahanje, tenis i sve vrste sportova na vodi, tako da vam na odmoru na Krfu nikad ne može biti dosadno.

Na ovom ostrvu možete videti različita prirodna i arheološka čuda.

Glavni grad oblasti je Krf, koji je okružen sa dve tvrđave. Grad Krf je živo i kosmopolitsko mesto u kom se mogu videti ostaci uticaja mnogih kolonista.
Period britanske vladavine ostavio je u nasleđe đumbir pivo i terene za kriket u Esplanadi.
Popularne ekskurzije uključuju posete obližnjem akva – parku i izlete brodom.

Prolećno vreme poziva u šetnju po unutrašnjosti Krfa, po selima koja su okružena divljim cvećem koje je prepuno jarkih boja i sa netaknutom divljom prirodom.

Kavos je nekadašnje ribarsko selo, na ostrvu Krf, a sada je i veoma živo turističko naselje, veoma popularno među Britancima i mlađim turistima. Glavni deo Kavosa za turiste ide paralelno sa obalom, na kom se mogu naći mnogi restorani, prodavnice, hoteli i apartmani. Takođe, ima nekoliko barova duž obale, a odnedavno je veoma popularan za mlade turiste koji žele provod na plaži.
Unutrašnjost Krfa je takođe vredna istraživanja, za one koji traže mir, jer su neki delovi netaknuti i prazni, čak i u punom jeku sezone. Šoping u Kavosu je ograničen na uobičajene male stvari za turiste i suvenire. Za veći izbor, postoje redovne autobuske linije za grad Krf ( pola sata vožnje ), koji ima veliki izbor prodavnica.

Na severu ostrva se nalaze odmarališta Roda i Sidari, sa lepim planinama u pozadini, divnim plažama i toplom, plitkom vodom – favorit za porodice.
Arilas
i Agios Gordios su privlačni za medeni mesec i sve romantike.
Kasipoi
je slikovita luka koja nudi tradicionalnu atmosferu sela.
Takođe, tu se nalaze i odmarališta Paleokastritsa i Glifada, koji poseduju jednostavnu lepotu.
Severno od grada Krfa su izletišta Dasija i Guvija.
Ipsos i obližnje selo Pirgi nude mir i spokoj.